Simple Scones

before scones masuk dlm oven
selps scones di bakar,ni la hasilnya..

;hee haloo harini sha na tulis resipe scones sha,scones tuh ape?scones tu macam chispmore,tp bulat leper dia lg besar,hee

Bahan-Bahan;
250g tepung
50g garam dan gula
1/4 baking powder
1/4 baking soda
1/3 butter
180 ml UHL Milk
90g chocalte chips
1 tsp vanilla essence
1 telur

Cara Buat;
1.Mula2 masukkan gula&butter ke dlm 1 bekas tepung,dn small 1 bot baking soda ke dlm 1 bekas.Asingkan telur dlm 1 bekas.
2.Masukkn gula&butter ke dlm 1 mixture dn mix kan dlm 2/3 mnit,slpas itu masukkan tepung tepung brsma baking soda,Kacau shngga sebati smbil masukkan chclte chips atau perisa lain.
3.Masukkan telur ke dlm bncuhan.Kacau shngga sebati kmudian msukkn UHL Milk sdikit demi sdkit.Kacau shngga bancuhan sehingga dough tdak melekit di dlm mixer td.
5.Kalu dh rase x melekit,bole terus buat bulat2 bentuk leper scones,dh buat
6..Bakar dlm oven shgga 20 minute.

p/s; baca betol2 erk,sbb frst buat bahan2 td masuk dlm bowl lain dulu,asingkan telur dlm bowl lain juga,dh masukkan bhan prtma td spt cra di ats,bru masukkan dlm mixer ye.mixer dgn bowl lain ye kawan2,then perisa lain tu,esen vanilla,nak ltak prisa lain pon bole,and scones ni bukan bole letak chclte chips ja,na letak chclte rice pon bole,ikut creative masing3,sya dh pon buat di rumah,try la cube,hehe, gamba scones spt di ats.




Watashi wa yomi itadaki, arigat┼Źgozaimashita toyuu shitai