HIjab

Ada 1 days ni teringin sangat nak berhijab,i means lepasni kalau keluar nak pakai tudung,selalu niat dlm hati nak berubah..but time tu juga lah,ad ja benda yg xkena,ada ja selalu menganggu,penah sekali tu..masa tu nak try mintak kerja butik kt Time Square..
kebetulan masatu pakai tudung,around 2/3 shop juga la try mtx keje,semua tak nak amek kite jd pekerja diorang,err geram tp sabor je la,suddenly esok nya xberputus asa juga,but dalam keadaan xpakai tudung la,ad 1 shop ni yg semalam duk kite apply keje kt dy,dy x bagi..tetiba harini dy bagi pulaa..
ouh dlm hati ni baru taw,kalau kerja kt sana mesti xpakai tudung kot,pastu baru la kot dapat kerja,well biasa la zaman skang kan,kerja biasa pon nak kena ad fashion style la,xbertudung la,,sesetengah bg org diorg rasa dgn penampilan mcmtu bru tarik pandangan customer kot..maybe la,,for me macamtu la..tggu la kite jd bos,huhu but xsemua butik la camtu,cuma bg pengalaman kite masa apply keje kt kl,smua bos nak yg xnk pakai tudung..my tunang xhabis2 pot pet pot pet suh pakai tudung..(hee sabor ye sayang)..
tu la puncaaa smpai skang ni duk kejap pakai tdung kejap x,haih2..insyaallah one day tba masanya
nak sgt berhijab smpai akhir hayat.Amin :)





Watashi wa yomi itadaki, arigat┼Źgozaimashita toyuu shitai